ERASMUS+ PROJESİ: Let's Try I©T'
Projeye Genel Bakış
Genel Bakış
Let's Try I©T, Erasmus+ Stratejik ortaklık çerçevesinde bir Avrupa projesidir. Bu proje 1.10.2015 itibari ile 30.9.2017kadar Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımı (EÇEB) kapsamında mobil uygulamalar ve diğer yararlı bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) kullanımı üzerine odaklanmaktadır. Bu araçların kullanım bilgileri, bilgilendirme araçları (web tabanlı'Uygulama Danışmanı' gibi) ve bilgilendirme kampanyaları tarafından arttırılacaktır.
Altyapı
EÇEB'deki BİT araçları, EÇEB'deki (Erken Çocukluk Eğitim ve Bakımı) hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini artırmak için kurumsal kalite yönetimi içinde yararlanıcılara (özel gereksinimli veya risk altındaki çocuklara veya ailelerine) doğrudan destek sağlamak amacıyla bir araç olarak kullanılabilir.
Bilgi ve iletişim araçlarının uygun kullanımı, konuşma öncesi durumda olan çocukların iletişim becerilerini desteklerken, okul öncesi dönemdeki çocukların da okuma yazma becerileri ile dil gelişimi gibi becerilerine katkıda bulunabilir.
EÇEB alanında yüksek nitelikli öğrenme desteği açısından çok sayıda bilgi ve iletişim teknolojileri araçları bulunmasına rağmen, bu alanda çalışan uzmanların bu araçları kullanmada korkularının olduğu gözlenmektedir. (Brito, 2010)
BİT anaokulu öğretmenleri veya diğer erken çocukluk uzmanları için CE'deki EÇEB mesleki eğitim müfredatının bütünleştiricibir parçası da değildir.
İlgili Ana Sorunlar
Kullanıma dair uzmanların eğitim eksikliği
Kullanımın etki boyutuyla ilgili şüpheler
Uygulamalar hakkında bilgi eksikliği
Mobil araçların EÇEB hizmetlerindeki eksikliği
LET'S TRY I©T Projesinin Amaçları
Diğer alanlardaki toplumsal uygulamaların (örn: Trip-adviser) önceki deneyimlerini kullanarak, bu uygulamaları karma öğretim stratejileri ile EÇEB hizmetlerine etkili bir şekilde adapte edip, öğretim destekli uygulamaları özel gereksinimli çocuklara kullanmada uzmanların bilgi, beceri ve farkındalıklarını arttırmak,
BİT tabanlı planlama ve dokümantasyon olanağı sağlayarak çocukların en iyi uygulama örneklerinden öğrenmesinde birincil uzmanlar olarak ailelerin ve alan uzmanlarının gelişimini desteklemek,
Özel gereksinimli çocuklar için BİT'deki ulaşılabilir araştırma teknolojileri ile EÇEB'deki uzmanlara işlevsel bilgi transferi arasındaki fark edilebilir boşluğu kapatarak hizmetlerin ve hizmetlerin sonuçlarının niteliğini arttırmaktır.